Downloadpagina

Via onderstaande link kun je de reader downloaden van de bijeenkomst waar je aan deelgenomen hebt...

Inleiding suïcidepreventie voor Wijkteams Arnhem

Op 15 mei bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 20 mei.

Reader november 2024.pdf

Workshop suïcidepreventie voor SOON

Vrijdag 4 april bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie tijdens de landelijke dag voor Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

workshop suïcidepreventie.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Cello

Donderdag 6 maart bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 18 maar

Reader maart 2025.pdf

Workshop "Omgaan met signalen over suïcide"

Inspiratiemiddag Toezicht Wmo Rotterdam Rijnmond: Samen voor betere ondersteuning. De workshop beoogt een impuls te geven aan het verbeteren van suïcidepreventie. 
dinsdag 11 februari 2025.

Reader februari 2025.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Wijkteams Arnhem

Op 7 november bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 3 december.

Reader november 2024.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Buurtteams volwassenen Nijmegen

In oktober en november worden alle medewerkers Buurtteams volwassenen Nijmegen bij gepraat over wat we weten over suïcidaal gedrag en hoe je tegen dit onderwerp aan kunt kijken. De inleiding is bedoeld als opmaat om je vaardigheden te vergroten. Dat kan in gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?"  

Reader oktober 2024.pdf

 

Suïcidepreventie voor GGMD

Donderdag 3 oktober bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 
15 oktober.

inleiding GGMD.pdf

Workshop suïcidepreventie voor de
Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Dinsdag 10 september bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie. Wat weten we van suïcidaal gedrag? Met welke opvattingen kijken we er naar? Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? De workshop is de opmaat voor de training "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!" die op 10 oktober 2024 door de academie wordt georganiseerd.

Reader 10-09-24 2.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Cello

maandag 9 september bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 1 oktober

Reader september 2024.pdf

omweg

Als voorbereiding voor het interactieve college op 24 mei 2024 kun je hieronder de beloofde reader downloaden:

inleiding CTO.pptx

Inleiding suïcidepreventie voor studenten vaktherapie van de HAN

Als voorbereiding voor het interactieve college op 24 mei 2024 kun je hieronder de beloofde reader downloaden:

reader.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Deltion college

Het Deltion jongeren team van het Deltion College in Zwolle (MBO) heeft steeds vaker te maken met studenten/jongeren met suïcidale gedachten. De teamleden willen bekwamer worden in suïcidepreventie.
Op 16 mei volgen zij een inleiding, via onderstaande link is de bijbehorende reader te dowloaden:

reader.pdf

Training suïcidepreventie voor Professionals in NAH

Op 18 april volgen Professionals in NAH de training "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" Dit is een vaardighedentraining. De theoretische achtergronden en bronnen zijn terug bevinden in of via de bijbehorende reader die is via onderstaande link te downloaden:

reader.pdf

"Anders ben ik er morgen niet meer"

Deze workshop (10 en 25 januari) omgaan met chronische suïcidaliteit is op maat gemaakt voor medewerkers van de klinische traumabehandeling van het Sinaï-centrum in Amstelveen. De behandeling en (chronisch) suïcidaal gaan onvermijdelijk samen.

Met deze workshop beogen we een gezamenlijke, passende aanpak op chronisch suïcidaal gedrag te ontwikkelen voor medewerkers van de 24-uurs zorg, ambulante zorg en behandelaars. Alle medewerkers worden in de gelegenheid gesteld de workshop te volgen. De workshop moet gezien worden als start van een ontwikkeling en is zeker geen definitieve oplossing van.

reader chronische suïcidaliteit.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Cello

Als voorbereiding van de bijeenkomst op 22 januari 2024 kun je bijgaande reader gebruiken om te ontdekken welke basiskennis je hebt en welke misschien nog aandacht nodig heeft. De begeleide intervisie/casusbespreking wint aan diepgang als je enig zicht hebt op de theorie rondom suïcidepreventie.

Reader januari 2024.pdf

Suïcidepreventie voor GGMD

Donderdag 30 november bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op
12 december.

inleiding GGMD.pdf

Inleiding Suïcidepreventie voor KompAss Rotterdam

Deze inleiding geeft de theoretische achtergronden over suïcidepreventie. De interactieve inleiding is verdeeld in drie onderdelen: Wat zijn de feiten rondom suïcidaal gedrag? Welke ontwikkelingen zien we de laatste 30 jaar? Wat zijn risicofactoren? Hoe herken je een doodswens? Opvattingen: wat klopt, welke mythen zitten in de weg. Hoe kijk je zelf aan tegen zelfmoord? Vaardigheden: Theoretische basis voor de gespreksvoering. Met onderstaande link kun je een reader downloaden die voor deze inleiding en training is gemaakt.

workshop KompAss.pdf

Inleiding Suïcidepreventie voor Buurtplein Doetinchem

Als voorbereiding op de vaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!" van 28 november wordt op dinsdag 31 oktober een inleiding met de theoretische achtergronden van dit onderwerp gehouden voor Buurtplein Doetinchem. De interactieve inleiding is verdeeld in drie onderdelen: Wat zijn de feiten rondom suïcidaal gedrag? Welke ontwikkelingen zien we de laatste 30 jaar? Wat zijn risicofactoren? Hoe herken je een doodswens? Opvattingen: wat klopt, welke mythen zitten in de weg. Hoe kijk je zelf aan tegen zelfmoord? Vaardigheden: Theoretische basis voor de gespreksvoering. Met onderstaande link kun je een reader downloaden die voor deze inleiding en training is gemaakt.

workshop buurtplein.pdf

Workshop suïcidepreventie voor SOON

Vrijdag 29 september bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie tijndes de landelijke dag voor Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

workshop ouderengeneeskunde.pdf

Workshop "Omgaan met signalen over suïcide"

Bijeenkomst analyse calamiteiten 2016-2021 Toezicht Wmo Rotterdam Rijnmond, maandag 4 september 2023. De workshop beoogt een impuls te geven aan het verbeteren van suïcidepreventie. 

Reader 04-09-23.pdf

Ander ben ik er morgen niet meer

Deze workshop omgaan met chronische suïcidaliteit is op maat gemaakt voor de opnameafdeling van het Sinaï-centrum in Amstelveen. In dit centrum zijn steeds vijftien patiënten in het kader van klinische traumabehandeling opgenomen en iedere week starten ongeveer vijf mensen met een behandeling van ongeveer drie weken. 

Met deze workshop beogen we een gezamenlijke, passende aanpak op chronisch suïcidaal gedrag te ontwikkelen voor medewerkers van de 24-uurs zorg, ambulante zorg en behandelaars. Alle medewerkers worden in de gelegenheid gesteld de workshop te volgen. De workshop moet gezien worden als start van een ontwikkeling en is zeker geen definitieve oplossing van

reader chronische suïcidaliteit.pdf

Workshop suïcidepreventie voor SOON

Vrijdag 31 maart bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie tijdens de landelijke dag voor Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

workshop ouderengeneeskunde.pdf

Workshop suïcidepreventie voor de
Nederlandse Academie voor Psychotherapie

maandag 13 maart 2023 bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie. Wat weten we van suïcide? Wat vinden van suïcidaal gedrag? Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? 

Reader 13-03-23.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Wijkteams Arnhem 

Donderdag 1 december bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op donderdag 8 december. Hieronder de bijbehorende reader:

Reader 1-12-22.pdf

Suïcidepreventie voor Professionals in NAH

Op 23 november volgen Professionals in NAH de training "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" Dit is een vaardighedentraining. Tijdens de video call op donderdag 8 februari 2021 werd er gesproken over kennis en inzichten om adequaat met mensen in gesprek te zijn over een eventuele doodswens. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide. De bijbehorende reader is via onderstaande link te downloaden:

Reader eind 2021.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Esdégé-Reigersdaal 

Donderdag 22 september bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 6 en 13 oktober.

Reader najaar 2022.pdf

Workshop suïcidepreventie voor Onze Huisartsen

Via onderstaande link kunt u de reader downloaden bij de interactieve workshop suïcidepreventie van 9 mei voor triagisten van de huisartsenposten Arnhem eo. 

workshop suïcidepreventie voor Onze Huisarts.pdf

Workshop suïcidepreventie voor Onze Huisartsen

Via onderstaande link kunt u de reader downloaden bij de interactieve workshop suïcidepreventie van 11 april voor huisartsen en POH's GGz in opdracht van Onze Huisartsen. 

workshop suïcidepreventie voor Onze Huisarts.pdf

Workshop suïcidepreventie voor SOON

Vrijdag 1 april bespreken we de theoretische achtergronden van suïcidepreventie tijndes de landelijke dag voor Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland. Hoe ga je adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek? Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

workshop ouderengeneeskunde.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Cello

Donderdag 8 maart bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 21 april.

Reader voorjaar 2022.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Wijkteams Arnhem 

Donderdag 17 februari bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 10 maart.

Reader 17-02-22.pdf

Inleiding suïcidepreventie voor Esdégé-Reigersdaal 

Donderdag 10 februari bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 24 februari.

Reader suicidepreventie.pdf

Workshop suïcidepreventie 

voor Universitair Medisch Centrum St. Radboud Vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde
3 februari 2022

workshop ouderengeneeskunde.pdf

Wat is er nu zo gek?

Inleiding voor de Orde van advocaten Gelderland. Hoe kun je normaal doen over psychiatrische problemen? In de interactieve inleiding wordt u meegenomen in de wereld van de psychiatrie. Wat weten we zeker? Hoe kijk je met een psychiatrische bril? Wat mag je van de behandeling verwachten?

reader 01-12-21.pdf

Suïcidepreventie voor Gemeente Den Haag

Training "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!" Vaardighedentraining om zicht te krijgen op de ernst van suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

Reader 11-11-21.pdf

Suïcidepreventie voor GGMD

Donderdag 14 oktober en maandag 1 november bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 28 oktober en 15 november.

Reader GGMD.pdf

Grip op gekte voor Wijkteams Arnhem

Het uitgangspunt van de inleiding is “Hoe normaler je doet met mensen met een psychiatrische stoornis, hoe normaler ze blijken te zijn”. Centraal staat algemene kennis over psychiatrie. Wat is de huidige stand van de psychiatrie? Hoe voorkom je een spraakverwarring? Wat kun je als wijkcoach met psychiatrische problemetiek?

reader 7-10-21.pdf

Suïcidepreventie voor RIBW Nijmegen & Rivierenland

Maandag 4 oktober bespreken we de theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 4 november.

Reader 4-10-21.pdf

Suïcidepreventie voor Arkin Sinaï

Donderdag 30 september bespreken we on-line theoretische achtergronden over hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.
De inleiding is voorbereiding voor de gespreksvaardighedentraining "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt!?" op 21 oktober en 25 november.

Reader Arkin-Sinai.pdf

Pitstop voor 's Heeren Loo 

De training Professionals In Training to STOP suicide voor artsen en gedragswetenschappers van ‘s Heeren Loo wordt uitgevoerd in september 2021. Deelnemers kunnen via onderstaande link de cursusmap downloaden.

pitstop 's Heeren Loo.pdf

Suïcidepreventie voor Professionals in NAH

Donderdag 5 juli bespreken we on-line hoe adequaat met cliënten met suïcidale uitingen in gesprek te zijn.
Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide. 

Reader.pdf

Webinar suïcidepreventie in opdracht van de VIT   

Inleiding suïcidepreventie voor de vereniging voor integraal therapeuten.
2 juni 2021

Reader 02-05-21.pdf

Pitstop voor 's Heeren Loo 

De training Professionals In Training to STOP suicide voor artsen en gedragswetenschappers van ‘s Heeren Loo wordt uitgevoerd op 17 mei 2021. Deelnemers kunnen via onderstaande link de cursusmap downloaden.

pitstop 's Heeren Loo.pdf

Workshop suïcidepreventie 

voor Universitair Medisch Centrum St. Radboud Vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde
8 april 2021

workshop ouderengeneeskunde.pdf

Suïcidepreventie voor Professionals in NAH

Video call op donderdag 8 februari 2021 over kennis en inzichten om adequaat met cliënten van Professionals in NAH in gesprek te zijn over een eventuele doodswens. Daarbij is aandacht voor de ernst van het suïcidale gedrag en voor het temperen van het gevaar op suïcide.

Reader eind 2021.pdf

Manifest GGz vriendelijke gemeente

Het landelijk netwerk netwerk GGZ VRIENDELIJKE GEMEENTE draagt bij aan de verbetering van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

manifest_GVG.pdf

VC sociale psychiatrie voor Professionals in NAH

Het online aanbod geeft een beeld van de stand van de psychiatrie. Het geeft handvatten om onderscheid te maken tussen psychiatrische problemen en andere psycho-sociale/sociaal maatschappelijke problemen. En het geeft een eerste aanzet tot nauwkeurig onder woorden brengen van psychiatrische problemen.

reader 18-01-21.pdf 

 

Referentie

Ons team heeft wekelijkse in het casuïstiekoverleg de 'psychiatrische bril' als vast punt op de agenda staan. Afhankelijk van de casuïstiek die we bespreken zetten we 'de bril' met regelmaat op en ervaren dat echt als helpend. Je reader pakken we daar als naslag geregeld bij.
Ook het onderwerp suïcidaliteit en hoe daarmee om te gaan bespreken we na je cursus vaker en diepgaander dan voorheen.
Daarbij ervaren we dat je cursus en jouw boek de nodige handreikingen bieden.
Je training heeft ons als team kennis, concrete handvaten én een verdiepingsslag opgeleverd.


Emilie Ceulemans, meewerkend coördinator Algemeen maatschappelijk werk, Welzijn Scheveningen

 

 

 

google.png    twitter.pngfacebook.png linkedin.png

Paul van Hoek advies en training in de sociaal psychiatrische zorg

024 - 388 15 82     ln.keohnavluap@liam