"Anders ben ik er morgen niet meer..."

Interactieve training omgaan met persisterend suïcidaal gedrag 

Op maat werk maken van een complex probleem

Met deze training ontwikkel je met het team een strategie bij chronisch suïcidaal gedrag. De interactie tussen personen met dit gedrag en professionals kent veel barrières. Het vraagt veel van iedereen om uit de verstikkende interacties te komen en blijven. Deze training geeft concrete handvatten.

Wat kun je verwachten?

In de voorbereiding van deze training onderzoeken we samen met (vertegenwoordigers van) het team welke problemen er zijn en op welk niveau er mogelijkheden zijn om een gewenste aanpak te ontwikkelen bij chronisch suïcidaal gedrag.

Met een team van ervaren trainers in suïcidepreventie formuleren we een training op maat. Ankerpunten voor alle teams zijn daarin onderscheid maken tussen acuut en chronisch suïcidaal gedrag, welk appel wordt er gedaan en hoe houd je de verantwoordelijkheid op de juiste plaats. 

Meer weten?

Op aanvraag wordt een offerte gemaakt. Wil je meer weten, neem contact via dit formulier.

NB De training wordt alleen incompany uitgevoerd.

Referentie

Zeer leerzame cursus. Een goede afwisseling tussen het behandelen van de theoretische stof en interactief bezig zijn met de groep. De cursus is aan te raden als voortgezette opleiding ter voorbereiding op de opleiding Systeemtherapie, maar is ook leerzaam en ''goed te volgen'' als je gewoon meer wilt weten over psychopathologie en ontwikkelingspsychologie. Meerwaarde zijn de twee ervaringsdeskundigen die komen praten en de acteur waarmee rollenspellen gedaan worden. Deze maken de cursus extra boeiend.


Annemiek Van Mourik, Maatschapelijk werk at Verdihuis

 

 

 

google.png    twitter.pngfacebook.png linkedin.png

Paul van Hoek advies en training in de sociaal psychiatrische zorg

024 - 388 15 82     ln.keohnavluap@liam