Wat is er bekend? 

Wordt in 3 uur bijgepraat over de laatste inzichten en achtergronden op het gebied van suïcidepreventie.

Als iemand rekent op uw deskundigheid 

In de inleiding worden deelnemers bijgepraat over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de huidige inzichten zoals die ook zijn vastgelegd in de Multidisciplinaire richtlijn. De (interactieve) inleiding  is verdeeld in drie onderdelen:

Feiten: Wat is de laatste stand van zaken? Wat zijn de feiten rondom suïcidaal gedrag? Welke ontwikkelingen zien we de laatste 30 jaar? Wat zijn risicofactoren? Hoe herken je een doodswens?

Opvattingen: In deel 2 staan we stil bij de opvattingen die er zijn over suïcide. Is het aandacht trekken of echt? Is het te voorkomen of doen ze het toch wel? Waar haal je de moed vandaan om er over te beginnen? Als mensen met suïcidaal gedrag niet dood willen wat willen ze dan?

Vaardigheden: In deel 3 krijgt u inzicht in de wijze waarop je een doodswens bespreekt. Hoe je de ernst van het suïcidaal gedrag helder krijgt en hoe je gevaar op suïcide tempert.

De bijeenkomst is geschikt voor groepen van 15 tot 100 deelnemers. Zij krijgen bij de training een digitale reader met de gebruikte sheets en enkele relevante artikelen.

Doelgroep

Professionals in de welzijnssector en gezondheidszorg die suïcidale mensen tegenkomen in hun werk: buurtcoaches, huisartsen, maatschappelijk werkers, POH-GGz, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, SPV-ers, verpleegkundigen, etc
De inleiding sluit aan op MBO+/HBO-niveau.

Aanvragen

Meer informatie over mogelijkheden en kosten neem gerust contact op via deze site.

Weten is nog geen kunnen

Weet u al veel en wilt u vooral uw vaardigheden vergroten? Dan is onze training "Eigenlijk zegt u dat u dood wilt?!" de manier om in één dag te ervaren dat het mooi werk is om echt in gesprek te zijn met iemand met een doodswens. En ook dat het niet zo moeilijk is om dat effectief en professioneel verantwoord te doen.

Referentie

De cursus sociale psychiatrie op maat gemaakt voor GGZ NHN voor medewerkers van LBO tot HBO-niveau.
Iedereen vond het erg leerzaam en was razend enthousiast!
Ook de "Moeilijke mensen of machteloze hulpverleners" was weer een groot succes. Informatief en vooral praktisch."Paul Hornman, Manager Maatschappelijke Psychiatrie GGZ Noord Holland Noord

 

 

 

google.png    twitter.pngfacebook.png linkedin.png

Paul van Hoek advies en training in de sociaal psychiatrische zorg

024 - 388 15 82     ln.keohnavluap@liam